Frans Blanchard, eigenaar Buro Blanchard, Creative Industry Legal & Business Services, combineert een juridische achtergrond met managementervaring, meer dan 30 jaar ervaring in de creatieve industrie, in het bijzonder media en reclame.

Frans Blanchard

Eigenaar van Buro Blanchard, Creative Industry Legal & Business Services. 

Bij de start van mijn onderneming in 2011, had Ik heb meer dan 30 jaar ervaring in de creatieve industrie. Meer in het bijzonder media en reclame. Tot medio 2011 was ik directeur van de VEA, de Vereniging van Communicatieadviesbureaus. 

Ik combineer een juridische achtergrond met managementervaring. Daarnaast heb ik interesse in en kennis van economie en technologie. Binnen mijn Buro houd ik mij vooral bezig met auteurs- en merkenrecht, portretrecht, reclamerecht en contractuele relaties.

Veel van mijn ervaringen liggen op het snijvlak van communicatie, recht, bestuur en ondernemen. Zeker was dat zo in de tijd dat ik belast was met de leiding van de vereniging van communicatieadviesbureaus. Maar ook nadien spelen deze onderwerpen. En dat niet alleen binnen de hierboven genoemde bedrijven en organisaties waarbij ik betrokken ben. 

Ook de vraagstukken die vanuit mijn klantenkring aan mij worden voorgelegd hebben veelal meerdere aspecten in zich. Denk bijvoorbeeld aan verschillende contractuele relaties tussen partijen. 
Advisering op dat gebied heeft altijd een communicatie aspect. Ook als de betrokken opdrachtgever niet in de communicatie-industrie actief is. En per definitie gaat het om juridische onderwerpen die ook impact hebben op het ondernemen en het rendement. Bestuurlijke aspecten kunnen in meer of mindere mate aanwezig zijn. Onderhandelingen over relaties dragen echter meestal ook bestuurlijke aspecten in zich. Zeker als het om grotere organisaties gaat. Daarbij is bovendien diplomatie een eerste vereiste.

Mijn uitgangspunt is altijd dat als je je zaken vanaf het begin goed regelt er uiteindelijk een fatsoenlijk rendement gerealiseerd wordt. 

Het motto van Buro Blanchard is niet voor niets: Start, Check Protect & Sell. 

Contact met Frans Blanchard

Buro Blanchard, Haarlem
06 50 205 672, frans@blanchard.nl

Naar de projecten van Frans Blanchard

Naar de Linkedin-pagina van Frans Blanchard